Ons kantoor

Notariskantoor Wagener in Gouda is een notariskantoor met een persoonlijke aanpak. Voor veel mensen is een notaris een persoon die zaken officieel maakt en vastlegt voor de toekomst. Vaak horen wij dat mensen niet goed begrijpen wat hen wordt verteld. Daarom nemen wij te allen tijde de ruimte en tijd voor u om op een persoonlijke manier uit te leggen wat we op welke manier regelen.

Al bijna 100 jaar úw notaris

Notariskantoor Wagener is al sinds de jaren 20 gevestigd in Gouda. Vanaf de eerste dag helpen wij cliënten met alle in het notariaat voorkomende terreinen. Hieronder vindt u een selectie van de door ons aangeboden diensten.

Carine Rhodius-Wagener

Carine Rhodius-Wagener

notaris

“Heden verscheen voor mij”; maar wie ben ik?  

Ik ben Carine Rhodius-Wagener. Na het afronden van mijn studie Nederlands en notarieel recht aan de Universiteit Leiden, ben ik in 2005 als kandidaat-notaris bij NautaDutilh in Amsterdam begonnen. Ik heb daar vijf jaar lang ervaring opgedaan in het nationaal en internationaal notarieel ondernemingsrecht. 

In 2010 ben ik overgestapt naar Notariskantoor De Waard & Wagener te Gouda. Een unieke kans om samen te werken met mijn vader. Hier heb ik als kandidaat-notaris kennis opgedaan in de algemene praktijk. In 2015 volgde ik de specialisatieopleiding Estate Planning en sta sindsdien ook opgenomen in het Register voor Estate Planners. 

Op 5 januari 2017 ben ik beëdigd tot notaris te Gouda en heb ik het notariskantoor van mijn vader overgenomen. De naam van het kantoor is daarbij gewijzigd naar Notariskantoor Wagener. 

Maar ik ben meer dan dat! Ik ben een bevlogen jonge vrouw met hart voor de zaak én passie voor haar vak. Zo sta ik bij zeer persoonlijke en belangrijke momenten in het dagelijkse leven van mijn cliënten klaar voor juridisch advies en notariële diensten op een hoog kwalitatief niveau in zowel de Nederlandse als Engelse taal.   

En wie verschijnen er voor mij? Mensen met uiteenlopende juridische vragen en opdrachten. Van de levering van een huis, advies voor testamenten tot aan het opzetten van de juridische structuur van een bedrijf. Mensen die op zoek zijn naar een authentieke, vriendelijke en toegewijde notaris.

Rina Klaver

Rina Klaver – van der Meer

kandidaat-notaris

Mijn naam is Rina Klaver – van der Meer. Ik ben in 2004 afgestudeerd in de studierichtingen Nederlands en notarieel recht aan de Universiteit van Leiden.

Na op een aantal verschillende kantoren als student gewerkt te hebben, ben ik sinds mijn afstuderen werkzaam bij Notariskantoor Wagener (voorheen De Waard & Wagener Notarissen) op de afdeling Personen- en Familierecht.

Mijn werkzaamheden zien onder meer op het opmaken van samenlevingscontracten, huwelijksvoorwaarden, testamenten, levenstestamenten en verklaringen van erfrecht. Voorts bestaat een groot deel van mijn praktijk uit nalatenschappen en de afwikkeling daarvan.

Tot slot ben ik waarnemingsbevoegd.

Linda Camfferman

Linda Camfferman

kandidaat-notaris

Bij een Gouds kantoor hoort ook een geboren en getogen Goudse. Ik ben Linda Camfferman, kandidaat-notaris. Na het afronden van mijn hbo opleiding Management, Economie en Recht ben ik notarieel recht gaan studeren in Utrecht. Vanaf 2014 ben ik werkzaam bij notariskantoor Wagener, waar ik mij voornamelijk bezig houdt met de vakgebieden onroerend goed recht en familierecht.

Vooral transactiepraktijk is in Gouda en omgeving erg interessant en het is elke dag weer een uitdaging om als, veelal onafhankelijk, adviseur op zoek te gaan naar de beste oplossingen waar alle partijen zich in kunnen vinden. Een persoonlijke en laagdrempelige benadering is belangrijk zodat wij voor iedereen toegankelijk zijn.

201905 6 Ovdw 19 4902 Low

Peggy Woudenberg

kandidaat-notaris

Ik ben Peggy Woudenberg.

Tijdens mijn HEAO-opleiding werkte ik bij Hermans & Schuttevaer Notarissen en dat was voor mij de aanleiding om notarieel recht te gaan studeren!

Na mijn studie heb ik 12 jaar gewerkt bij Davina & Partners in Hilversum. Daar heb ik eerst 4 jaar ervaring opgedaan in het familierecht en daarna ben ik 8 jaar werkzaam geweest op afdeling ondernemingsrecht, van welke afdeling ik tevens de manager was. Tijdens de waarneming kwam ik uiteraard ook in aanraking met onroerend goed transacties.

In 2015 ben ik als interim kandidaat-notaris gaan werken. Zo kwam ik in contact met diverse notariskantoren door het hele land, zo ook met Notariskantoor Wagener! Eerst als interim en sinds begin 2018 maak ik deel uit van het vaste team.

De nadruk van mijn werkzaamheden ligt op het ondernemingsrecht en het familierecht. Dit in combinatie met de waarneming maakt het werk zeer afwisselend en interessant. Met mijn ervaring en praktische instelling streef ik zowel kwaliteit als resultaat voor onze cliënten na.

Schenkingen

U kunt verschillende redenen hebben om vermogen te willen schenken. Belastingbesparing kan een reden zijn om te willen schenken, maar ook de wens om met "warme hand" een bedrag te geven in plaats van na het overlijden.

Levering

Om het eigendom van een woning van de verkoper op de koper over te laten gaan is een leveringsakte nodig (transportakte). Dit is de akte waarmee de woning officieel aan u als koper wordt geleverd en dus ook op uw naam komt te staan.

Uitgifte en de overdracht van aandelen.

​In het geval u extra aandelen wilt uitgeven in uw B.V. of de aandelen in uw B.V. wilt leveren aan (een) nieuwe aandeelhouder(s), zal een notariële akte moeten worden opgesteld.